De hramul Mănăstirii Scărişoara Nouă, Episcopul Iustin a numit așezământul monahal o „catedrală a credinței”

„Mănăstirea Scărișoara Nouă este o catedrală a credinței și o mărturie ortodoxă față-n față cu Occidentul, cât și o mărturie a vieții creștine profunde și intense a poporului român și a Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului” a afirmat marți Preasfințitul Părinte Iustin.

De „Soborul Sf. Proroc Ioan Botezătorul”, hramul de iarnă al mănăstirii, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu Episcopul vicar Timotei Sătmăreanul, informează Episcopia Maramureşului şi Sătmarului.

În cadrul omilei rostite, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a subliniat importanța activității pe care a desfășurat-o Sfântul Ioan Botezătorul.

„Sfântul Ioan a avut un rol unic în istoria mântuirii neamului omenesc. Și-a dus misiunea şi predica până la pregătirea poporului lui Israel, pentru că mesajul lui se adresează tuturor categoriilor sociale”.

La sărbătoarea așezământului monahal au participat oficialități locale și județene.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Grupul Psaltic Anastasios, dirijat de medicul neurochirurg Dr. Iustinian Simion.

Corul este format din medici şi studenţi la Facultatea de medicină din Tg. Mureş.

Foto credit: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…