De Florii, Mitropolitul Andrei a liturghisit la Parohia clujeană Floreşti

Mitropolitul Andrei a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica Floriilor la Parohia clujeană Floreşti care şi-a sărbătorit hramul.

După citirea textului biblic, Părintele Mitropolit a rostit un cuvânt în care le-a vorbit credincioșilor prezenți despre semnificația Sâmbetei lui Lazăr și a Duminicii Floriilor, sărbători premergătoare Săptămânii Pătimirilor.

Reproducând cuvintele Monahului Andrei Criteanu, din lucrarea „Mântuirea păcătoşilor”, Mitropolitul Clujului a spus că „cele patru cuie cu care ne răstignim pe crucea lui Hristos sunt: aducerea aminte de moarte, de judecată, de rai şi de iad”.

„Aceste patru realităţi ne determină să fim mult mai buni şi să rămânem lângă El şi să punem în practică evanghelia Lui”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

La Sfânta Liturghie au fost prezente oficialități locale și județene, alături de numeroși localnici și tineri îmbrăcați în straie populare, informează Mitropolia Clujului.

Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Florești a fost înființată în anul 2013, desprinzându-se din Parohia „Sfântul Dumitru”, datorită creșterii numărului de credincioși. În prezent, biserica, situată pe strada Cloșca, este pregătită pentru a fi pictată.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente