De ce să luptăm pentru păstrarea unității Bisericii – Episcopul Varlaam în Parohia Parcul Domenii

Episcopul Varlaam Ploieșteanul le-a explicat credincioșilor prezenți duminică în Biserica Parcul Domenii – Cașin de ce este importantă lupta pentru păstrarea unității Bisericii.

„Trebuie să luptăm și să lucrăm pentru păstrarea unității Bisericii lui Hristos pentru că în afara Bisericii nu există mântuire”, a spus Preasfinția Sa.

„Nimeni dintre creștini nu poate avea pe Dumnezeu de Tată dacă nu are Biserica de Mamă”, a subliniat ierarhul citând o lucrare a Sf. Ciprian al Cartaginei din secolul III.

Episcopul vicar patriarhal a mai spus că unitatea Bisericii a fost o „ultimă dorință și testament al Mântuitorului înainte de moartea Sa pe crucea Gologotei”.

Ierarhul a spus că trebuie să cunoaștem învățătura Bisericii ca „atunci când cineva ne va predica o altă evanghelie, cum spune Sf. Ap. Pavel, să o putem respinge ca fiind o lucrare a celui rău”.

Episcopul Varlaam a vorbit despre unitatea Bisericii în contextul cinstirii Sf. Părinți de la Primul Sinod Ecumenic. Textul evanghelic al zilei prezintă Rugăciunea arhierească a Mântuitorului, în care Iisus Hristos se roagă pentru unitatea Bisericii înainte de Patimi.

Făcând referire la cuvintele Mântuitorului „Şi aceasta este viaţa veşnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis”, Preasfinția Sa a spus:

„Din această cunoaștere a învățăturii Bisericii vine statornicia noastră în unitatea Bisericii și de ea depinde moștenirea vieții veșnice”, a concluzionat PS Varlaam.

Biserica Parcul Domenii – Cașin, paraclis patriarhal, este situată în zona de nord a Capitalei și îmbină stilul bizantin cu cel brâncovenesc. În prezent se reazlizează lucrări la pictura lăcașului de cult.

Biserica îi are ca ocrotitori pe Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil și pe Sfânta Muceniță Ecaterina.

Foto: captură video Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente