De ce activităţi se bucură tinerii participanţi la Tabăra de vară „Tradiţie şi noutate” de la Galaţi

Tinerii participanţi la Tabăra de vară „Tradiţie şi noutate”, găzduită în acest an de Arhiepiscopia Dunării de Jos, au ajuns la Galaţi, unde au fost primiţi în sala Aula Magna a Centrului eparhial de Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos.

După o prezentare a istoricului şi a personalităţilor de seamă ale eparhiei, tinerii au vizitat Centrul eparhial şi Catedrala arhiepiscopală, ghid şi îndrumător fiindu-le Părintele Arhiepiscop care le-a oferit la final câte un album foto cu obiectivele vizitate.

În continuare, participanţii la tabără au avut posibilitatea de a vedea Muzeul Istorie, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, unde s-au informat şi au admirat obiectele de mare valoare spirituală, culturală, istorică şi naţională, expuse în cadrul acestui muzeu eparhial.

Tinerii s-au deplasat apoi la două centre social-filantropice reprezentative din Galaţi, în care copii de proveniţi din familii cu posibilităţi materiale reduse beneficiază de servicii socio-educaţionale, cu sprijinul personalului calificat şi al voluntarilor.

După-amiaza zilei a fost rezervată vizitării Muzeului Satului din Pădurea Gârboavele, judeţul Galaţi, unde au putut admira reconstituirea sub aspect etnografic a tipului de locuinţă specific zonei şi valorificarea aspectelor vieţii satelor de pe ambele maluri ale Prutului, din sudul Moldovei şi Basarabia.

Ziua s-a încheiat cu o plimbare pe Faleza Dunării.

Tabăra pentru tineret, ce se desfăşoară în perioada 20-26 august 2018 în Arhiepiscopia Dunării de Jos, face parte din programul naţional de tabere de vară „Tradiţie şi noutate” al Patriarhiei Române care anul acesta a ajuns la cea de-a treia ediţie.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente