De când ne naștem avem nevoie de modele – Mihai Neșu. Ce exemple recomandă fostul sportiv?

„M-am gândit să scot această carte pentru că, de când ne naștem, avem nevoie de modele și ce modele sunt mai frumoase decât Hristos Domnul și Sfinții Săi?”, a afirmat Mihai Neşu miercuri cu prilejul lansării primului său volum.

Cartea cuprinde cuvinte din Sfintele Evanghelii și de la Sfinții Părinți ai Bisericii.

Mihai a remarcat faptul că citatele cuprinse în volum l-au întărit și l-au ajutat să fie mai bun în fiecare zi.

După accident am început să citesc cărți care să mă ajute să trec peste această suferință. Am căutat „rețete” care să-mi aline suferința, dar am ajuns la concluzia că suferința este cel mai bun dascăl.

Lansarea volumului „Complex natural pentru detoxifierea sufletului – Culegere de cuvinte ziditoare de la Mântuitorul nostru Iisus Hristos și de la Sfinți Părinți. 100 de pastile duhovnicești” a avut loc în amfiteatrul Bibliotecii Județene Gheorghe Șincai din Oradea în după-amiaza zilei de miercuri, 22 mai 2019.

La eveniment a fost prezent Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, care l-a numit pe Mihai Neşu „un erou al zilelor noastre, un om puternic, frumos și înțelept”.

„El a reuşit cu ajutorul lui Dumnezeu, să treacă cu bine peste toate încercările, fiind el însuși un medicament duhovnicesc pentru fiecare dintre noi.”

Ierarhul a lăudat iniţiativa fostului sportiv de a-i ajuta „în special pe copiii cu dizabilități să se recupereze din neputințele pe care le au”.

Referitor la volumul lansat, Preasfinţia Sa a spus că este „o carte cu medicamente bune pentru sufletele noastre, pentru orice împrejurare a vieții nostre”.

Cartea poate fi achiziționată la prețul de 29 lei, sumele obținute din vânzarea acesteia fiind integral donate Fundației Mihai Neșu, în cadrul căreia funcționează, din anul 2015, Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii Sfântul Nectarie din Oradea, unde un număr de 130 de copii fac terapii constant, în regim caritabil.

Cărțile sunt disponibile și online, pe site-ul www.cartemnf.com, la magazinul bisericesc Diecezana al Episcopiei Oradiei, la pangarele Mănăstirilor Sfânta Cruce din Oradea și Izbuc, și în alte locații.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente