De astăzi, nimănui să nu-i mai fie frică de moarte și nici de veșnicia ei: Mitropolitul Ioan în Pastorala de Paști

„De astăzi, nimănui să nu-i mai fie frică de moarte și nici de veșnicia ei”, spune Mitropolitul Banatului în Pastorala de Paști de anul acesta, subliniind că Învierea lui Hristos este și învierea noastră.

Jertfa și Învierea Mântuitorului schimbă starea și legile lumii, moartea este înfrântă și „nu mai este o sentință definitivă, Hristos ne arată că este o trecere”, subliniază Părintele Mitropolit.

Prin Înviere, explică ierarhul, Hristos ne-a dat „lumina să aprindem candela vieții noastre” și cu ea „să călătorim în această lume până la porțile cerului”.

Urmărind istoria mântuirii, Mitropolitul Banatului explică faptul că Mântuitorul s-a jertfit pentru noi din iubire.

„Atunci când Hristos fiind pe Golgota, Și-a lăsat brațele întinse spre a fi pironite pe Cruce, Tatăl din Ceruri Și-a deschis brațele Lui părintești pentru noi, pentru a ne primi să fim părtași la Nunta Mielului”, cel care a fost „jertfitor până la moarte” și este „iubitor întru veșnicie”.

„De unde am putea să luăm Pâine și lumină în această viață, de la Cine, dacă nu de la Hristos, Cel ce S-a jertfit din iubire pentru om?! Și-a dat viața Sa pentru noi și ne-a împărtășit atunci, pe Cruce, cu fiecare picătură de Sânge viață din viața Sa, ca noi să dobândim viața veșnică pe care o pierduserăm pe cărarea păcatului”.

Mântuitorul este pedagogul suprem, cel care ne exemplul prin excelență al vieții creștine, „Hristos ne-a învățat pe Golgota cum să murim, cum să răbdăm, pe cine să iubim și să-i iubim chiar și pe vrăjmași. Cum să murim?! Împăcați cu semenii noștri. În mormânt ne-a învățat cum să înviem și că giulgiurile în care vom fi înveliți vor rămâne aici, neluând cu noi nimic”, explică Părintele Mitropolit.

„Iubiți frați, să rămânem în nădejdea învierii noastre care își are izvorul în Învierea lui Hristos Domnul”, îndeamnă în încheiere Mitropolitul Ioan.

Textul integral poate fi lecturat aici.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente