„Dascălul iubirii de Dumnezeu” cinstit în Parohia „Sf. Antonie cel Mare” din Galați

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat în data de 17 ianuarie 2017, slujba Sfintei Liturghii în Parohia Sfântul Antonie cel Mare din cartierul gălățean Micro 21, ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar și mass-media al Eparhiei.

În ziua ocrotitorului parohiei, în biserica cea mică a comunității, au participat foarte mulți credincioși la slujbă. Ierarhul a împărtășit un grup de copii de la Școala gimnazială Ion Luca Caragiale care sunt în grija Centrului de zi al Parohiei.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a apreciat activitățile sociale și educaționale organizate în această comunitate.

Biserica Sfântul Antonie cel Mare este o şcoală de credinţă şi de viaţă liturgică, după cum se vede din prezenţa numeroşilor credincioşi, o şcoală a dascălului iubirii de Dumnezeu. Pustnicul Antonie cel Mare, sfântul iubirii lui Dumnezeu, presară şi aici multă iubire în acest centru duhovnicesc cu o mulţime de copii care astăzi s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Este fără îndoială o lecţie de sfinţenie, de viaţă în comuniune şi un bun început al programelor educaţionale pentru parohia aceasta şi  nu numai, a spus Părintele Arhiepiscop.

La final, Înaltpreasfinţia Sa a oficiat o slujbă de pomenire pentru ctitorii parohiei în cadrul căreia a pomenit și pe ierarhii Chesarie Păunescu, Episcopul Dunării de Jos şi Antonie Plămădeală, Mitropolitul Ardealului.

După slujbă, copiii de la Școala Ion Luca Caragiale au luat prânzul în clădirea centrului social. Înaltpreasfinţitul Părinte Casian s-a îngrijit de servirea la mese împreună cu preoţii şi diaconii slujitori.

***

În anul 2005 parohia Sfântul Cuvios Antonie cel Mare din municipiul Galaţi a primit binecuvântarea chiriarhală pentru a construi un centru destinat copiilor proveniţi din familii cu posibilități financiare limitate. Pe parcursul unui an şi jumătate a fost ridicată clădirea ce cuprinde o sală de meditaţie, una de calculatoare, două birouri, o sală de mese, o bucătărie şi o magazie. Încăperile centrului sunt dotate şi utilate cu mobilier nou, iar copiii care frecventează centrul au toate condiţiile necesare bunei desfăşurări a activităţilor planificate.

Inaugurarea Centrului de zi pentru copii Sfântul Antonie cel Mare din Galaţi a avut loc în data de 17 ianuarie 2009, slujba de sfinţire fiind săvârşită de IPS Casian.

În prezent 50 de copii, selectaţi în baza anchetelor sociale efectuate de asistentul social angajat, se bucură de facilitățile acestui centru. Ei primesc, pe lângă o masă caldă, consiliere socială, psihologică, duhovnicească, şi sprijin în efectuarea temelor.

Comentarii Facebook


Știri recente