Darurile de Sf. Nicolae ale Părintelui Patriarh au ajuns la copiii de la Centrul Sf. Sofia

Cei 39 de copii beneficiari ai Centrului de zi Sf. Muceniță Sofia al Arhiepiscopiei Bucureștilor au primit vineri darurile oferite de Părintele Patriarh Daniel cu ocazia sărbătorii Sfântului Nicolae. Acțiunea a făcut parte din a 12-a ediție a programului „Sf. Nicolae în mijlocul copiilor”, care se desfășoară anul aceasta în condiții speciale.

Valoarea maximă a pachetelor a fost de 300 de lei. Ele conțin haine sau încălțăminte de iarnă, o carte duhovnicească și dulciuri.

Anul acesta, din cauza restricțiilor de protecție sanitară, tradiționalul concert de colinde intitulat „Sf. Nicolae în mijlocul copiilor” nu mai are loc la Palatul Patriarhiei.

În schimb, în perioada 4-5 decembrie, în Arhiepiscopia Bucureștilor sunt organizate evenimente restrânse, în cadrul cărora copiii beneficiari ai serviciilor sociale oferite de eparhie primesc daruri din partea Patriarhului Daniel.

Acțiuni similare mai au loc la Centrul de zi Sf. Stelian de la Valea Crângului – Urlați și în comunitatea de copii hipoacuzici Sf. Meletie. În total, aproximativ 100 de copii vor primi daruri trimise de părintele patriarh.

Parohiile din Arhiepiscopia Bucureștilor au pregătit și ele cadouri „de Moș Niculae” pentru copiii vulnerabili de pe listele lor.

Foto credit: Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…