Daruri speciale de la Sfântul Nicolae pentru copiii cuminți aflaţi în grija Centrului de zi “Sfânta Mc. Sofia” al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Centrul de zi pentru copii ”Sfânta Mc. Sofia” din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor a desfășurat o serie de acțiuni sociale și cultural – artistice dedicate sărbătoririi Sfântului Nicolae, ocrotitorul copiilor, după cum urmează:

La Paraclisul de la sediul centrului a fost săvârșită slujba de acatist închinată Sf. Nicolae;

Copiii centrului s-au bucurat de un cadou inedit din partea Secom. Ei au fost invitați la Teatrul Țăndărică, unde au avut parte de o calatorie în lumea frumoasă a poveștii lui Charles Perrault – „Motanul Încălțat”.

Copiii au urmărit cu încântare aventurile motanului năzdrăvan și al stăpânului sau, susținându-i cu aplauze și bună-dispoziție să iasă învingători.

La finalul spectacolului, toți copiii au primit cadouri de la Mos Nicolae, dulciuri, jucarii Lego, rechizite, cărți, fructe și alte surprize frumoase, după cum a declarat Laura Irimia, coordonatorul Centrului.

Înainte și după spectacol, atmosfera a fost întreținută de Alba-ca-Zapada și Pinocchio. Cele trei personaje îndrăgite s-au jucat cu micii invitați, le-au testat perspicacitatea și le-au oferit figurine din baloane colorate.

La sediul centrului copiii au susținut un program artistic compus dintr-o scenetă despre viața și minunile Sfântului Nicolae, colinde închinate Sfântului Nicolae precum și colinde tradiționale românești.

Toți copiii au primit daruri, constând în dulciuri și fructe oferite prin generozitatea Parohiei ”Scaune”, Arhiepiscopiei Bucureștilor și elevilor din cadrul Liceului Teoretic ”Nicolae Iorga”.

De asemenea, copiii au participat cu o expoziție a lucrărilor realizate de ei în cadrul Atelierului de creație al centrului (icoane pe sticlă și lemn, îngerași, brăduți, cruci pictate pe lemn, felicitări, diverse decorațiuni de Crăciun etc.) la spectacolul cultural-artistic ”Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”.

Spectacolul, aflat la ediţia a VI-a s-a desfășurat la Casa de Cultură a Studenților Grigore Preoteasa și a fost organizat de Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Comentarii Facebook


Știri recente