Daruri și distincții la Soroca – Basarabia

Înalt Preasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei, a acordat părintelui protoiereu Andrei Negară, preot misionar în Italia, distincția bisericească ‘Crucea cu pietre scumpe’, ‘pentru grija pe care o poartă basarabenilor aflați la muncă în Italia’, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

În Duminica a treia după Rusalii, Înalt Preasfințitul Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în Parohia ‘Sfinții Martiri Brâncoveni’ din orașul Soroca, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei, citat de „Ziarul Lumina”.

După Sfânta Liturghie, Înalt Preasfinția Sa a felicitat activitatea părintelui paroh Sorin Huluță și a acordat părintelui protoiereu Andrei Negară, preot misionar în Italia, distincția bisericească ‘Crucea cu pietre scumpe’, ‘pentru grija pe care o poartă basarabenilor aflați la muncă în Italia’.

Apoi, IPS Mitropolit Petru a făcut cunoscută activitatea părintelui Negară în Italia, care ‘prezintă cu multe reușite Ortodoxia în spații unde se mărturisește altă credință și-i ajută pe basarabenii noștri care au fost nevoiți să plece la muncă peste hotare să-și păstreze credința strămoșească’.

‘Vă mărturisesc că primesc cu nevrednicie distincția dată, dar, dacă este binecuvântare arhierească, aceasta înseamnă că trebuie să-mi continui misiunea cu mai multă jertfă, osteneală și dragoste. Este o onoare și o obligație în plus ca să-mi fac datoria cu dăruire sporită ca până în prezent. Voi face tot ce-mi va sta în putere pentru frații noștri pentru că un cuvânt, o vorbă bună la un necaz, este de neprețuit. Iar necazurile sunt multe și diferite’, a mărturisit părintele protoiereu Andrei Negară.

Din partea Parohiei ‘Sfinții Martiri Brâncoveni’, Înalt Preasfinția Sa a primit o icoană cu chipul Sfântului Ierarh Nicolae. Cu prilejul vizitei pastorale în partea de nord a republicii, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a vizitat și Schitul ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’ din satul Ramazani, raionul Râșcani.

Comentarii Facebook


Știri recente