Daruri şi binecuvântare arhierească pentru persoane vârstnice din Alba Iulia

IPS Irineu

Persoanele vârstnice ocrotite în aşezămintele sociale din Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei au fost sărbătorite cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice (sâmbătă, 01 octombrie 2016), informează Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, i-a vizitat pe vârstnicii de la Aşezământul Social „Sfântul Andrei” din Bărăbanţ (Alba Iulia), cărora le-a adresat un cuvânt şi le-a oferit daruri.

Prezență arhierească în mijlocul copiilor de la Centrul Educaţional „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia – Basilica.ro

Bunicii ocrotiţi în căminele şi centrele rezidenţiale, dar şi cei care beneficiază de îngrijire la domiciliu, au primit cadouri alături de urările de bine şi tradiţionalul „La mulţi ani!”. În unele aşezăminte au fost organizate şi evenimente speciale pentru sărbătorirea vârstnicilor sau bunicii au fost vizitaţi de copiii ocrotiţi în centrele sociale.

O mare bucurie au avut vârstnicii ocrotiţi în cadrul Aşezământului Social „Sfântul Andrei” din Bărăbanţ (Alba Iulia), în mijlocul cărora s-a aflat, sâmbătă, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei. Înaltpreasfinţia Sa i-a vizitat pe bunici şi le-a adesat un cuvânt duhovnicesc oferindu-le cadouri, printre care şi un dar de suflet: o ediţie a Noului Testament, special tipărită cu scris mare pentru persoanele de vârsta a treia.

Ierarhul a fost însoţit de părintele Nicolae Călin Ignat, consilier social – misionar al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei şi preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă. Aşezământul Social „Sfântul Andrei” din Bărăbanţ are peste 30 de beneficiari şi este coordonat de părintele Mihai Ţârău.

De Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice i-am sărbătorit pe cei care au trudit o viaţă şi acum au nevoie de ajutorul şi mângâierea noastră. Ne-a bucurat prezenţa Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Irineu în mijlocul bunicilor de la aşezământul social din Bărăbanţ la fel cum ne bucură sprijinul continuu şi îndrumarea Înaltpreasfinţiei Sale în activitatea filantropică pe care o desfăşurăm pentru semenii noştri. Dacă vorbim de vârstnici, bunicii noştri dragi, ei merită respect, preţuire, mângâiere şi dragoste astfel încât, cu ajutorul nostru, povara anilor să fie mult mai uşoară a spus părintele Nicolae Călin Ignat, consilier social – misionar al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei şi preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă.

În judeţele Alba şi Mureş care formează Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia sunt ocrotiţi sau beneficiază de servicii socio-medicale de îngrijire la domiciliu peste 800 de vârstnici. Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu, în cele două judeţe funcţionează  7 centre rezidenţiale care au 125 de vârstnici beneficiari, un centru de zi pentru vârstnici cu 50 de beneficiari şi 18 servicii socio – medicale care oferă îngrijire la domiciliu pentru un număr de peste  600 de bătrâni.

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an, începând din 1991, la 1 octombrie. În prezent majoritatea ţărilor europene se confruntă cu îmbătrânirea populaţiei, iar potrivit statisticilor o persoană din zece are peste 60 de ani. De asemenea estimările arată că în 2050 raportul se va schimba astfel încât o persoană din cinci va avea peste 60 de ani.

 

Comentarii Facebook


Știri recente