Daruri pentru copiii internați în spitalele din Craiova și Băilești

Copiii internați la Spitalul Județean de Urgență din Craiova și Spitalul Municipal Băilești au primit daruri, cu prilejul sfintelor sărbători de iarnă, acțiunile filantropice fiind organizate cu sprijinul preoților misionari slujitori la paraclisele și capelele unităților spitalicești, după cum ne-a transmis Gabriela Firu – Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei. La Craiova, părintele Marcel Răduț Seliște s-a implicat, alături de Grupul de voluntari “Sfântul Luca” din cadrul Spitalului Județean, pentru a aduce o bucurie celor 30 de copii internați la Secția de Pediatrie II și Departamentul de Oncopediatrie a unității medicale. “Darurile au fost împărţite micuţilor bolnavi în sunetul colindelor creştine tradiţionale româneşti cântate de grupul de colindători ai ASCOR – filiala Craiova. Studenţii creştini-ortodocşi au o importantă contribuţie atât la activităţile filantropice organizate de Grupul de Voluntari “Sfântul Luca” pentru copiii internaţi în Spitalul Judeţean Craiova, cât şi de Grupul “Sfântul Vasile cel Mare”, ai cărui membri fac voluntariat în beneficiul bătrânilor aflaţi în grija Căminului pentru Persoane Vârstnice Craiova”, a subliniat părintele Marcel Răduț Seliște. Activitatea filantropică organizată de praznicul Sfântului Nicolae continuă seria Programului de Iarnă al Grupulului de Voluntari “Sfântul Luca” al Paraclisului “Sfântul Luca” din cadrul Spitalului Judeţean Craiova, începută cu un pelerinaj la mânăstirile din judeţul Gorj realizat în luna noiembrie, cu participarea a 40 de copii din cadrul Departamentului de Oncopediatrie, însoţiţi de părinţi, cadre medicale ale departamentului şi voluntari. Pelerinajul a fost posibil cu sprijinul preotului Gabriel Sorescu şi credincioşilor de la Parohia “Sfântul Nicolae” – Brânduşa.

Voluntariat în sprijinul copiilor și bătrânilor

Totodată, în cadrul Programului de Iarnă al Grupulului de Voluntari “Sfântul Luca”, va fi organizată în beneficiul copiilor monitorizaţi de Departamentul de Oncopediatrie al spitalului şi o serbare, prilej cu care va fi împodobit bradul de Crăciun, iar copiii vor primi daruri.

Tinerii care doresc să participe la activităţile filantropice în beneficiul copiilor cu afecțiuni oncologice organizate de Grupul de Voluntari “Sfântul Luca” și la activităţile filantropice în beneficiul bătrânilor asistaţi de Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova organizate de Grupul de Voluntari “Sfântul Vasile cel Mare” se pot adresa părintelui Marcel Răduț Seliște, înaintând o solicitare de înscriere, însoţită de un CV, la adresa de email [email protected].

O acțiune similară de ajutorare a copiilor a avut loc și la Spitalul Municipal Băilești, unde părintele Nuță Gheorghe, cu sprijinul credincioșilor, a oferit daruri copiilor spitalizați și le-a făcut sărbătorile mai frumoase, împodobind un frumos pom de Crăciun.

Comentarii Facebook


Știri recente