Daruri pentru copiii din spitalele și centrele de plasament din Reșița

Miercuri 18 decembrie o delegație condusă de părintele Mihai Ciucur, inspector social al Episcopiei Caransebeșului a vizitat secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Reșița. Copiii internați aici, dar și părinții și cadrele medicale au fost colindați și au primit pungi cu dulciuri și iconițe și calendare. La orele amiezii, în capela cu hramul „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș” un sobor de preoți condus de părintele Laurențiu Mateia – misionar în cadrul spitalului – a oficiat Taina Sfântului Maslu, potrivit episcopiacaransebesului.ro.

Joi 19 decembrie au fost cercetați copiii și tinerii de la centrele de plasament din Reșița. O delegație condusă de părintele inspector Mihai Ciucur, alături de părintele dr. Ion Petrică, preot misionar și inspector în cadrul DGASPC Caraș Severin a vizitat Complexul de Servicii Sociale „Sfânta Maria” unde tinerii și angajații instituției au fost colindați de către corul maicilor de la Mănăstirea Vasiova. De asemenea, toți cei prezenți au primit pungi cu daruri, inconițe și calendare, iar la final delegatul Centrului eparhial a rostit un scurt cuvânt, transmițând, totodată, arhiereasca binecuvântare din partea Preasfințitului Lucian, episcopul Caransebeșului. Așezământul social-medical „Sfânta Maria” oferă, în regim rezidential, cazare, masă, asistență medicală și consiliere pentru un număr de aproximativ 50 de tineri cu dizabilități, HIV și alte dificultăți de ordin social.

În continuare a fost vizitat Centrul de plasament „Speranța” din cadrul DGASPC Caraș-Severin care are ca beneficiari aproape 50 de copii instituționalizați. După ce în cursul dimineții copiii au participat la Sfânta Liturghie oficiată de părintele Ion Petrică și s-au împărtășit cu Sfintele Taine, după amiază au primit pungi cu dulciuri și inconițe din partea reprezentanților Bisericii. Au fost, de asemenea, colindați de corul maicilor de la Vasiova și au colindat la rândul lor, iar la final, părintele Mihai Ciucur a transmis celor prezenți mesajul Preasfințitului Lucian, chiriarhul locului. În perioada rămasă până la Praznicul Nașterii Domnului vor fi vizitate și celelalte așezăminte sociale și medicale din reședința de județ a eparhiei noastre.

Comentarii Facebook


Știri recente