Daruri pentru copii la Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou

ParohiaSfântul Gheorghe-Noudin București a organizat marţi, 02 septembrie 2015, o acțiune filantropică prin care a oferit unor copii proveniți din familii defavorizate și cu posibilități materiale reduse pachete conținând alimente și rechizite necesare pentru începerea anului școlar 2015-2016, informeazăZiarul Lumina.

Nouă copii preșcolari și elevi de școală generală vor începe anul școlar în data de 14 septembrie 2015, având toate cele necesare procesului instructiv-educativ oferite prin grija Bisericii.Sunt tineri enoriași ai parohiei, provenind din familii fără posibilități materiale, expuși riscului abandonului școlar. ParohiaSfântul Gheorghe-Nouîi apropie de Biserică, oferindu-le asistență spirituală și materială, îndrumându-i să urmezecursurile școlilor, pentru a reuși în viață.

„Împreună cu Consiliul parohial și Comitetul de femei al Parohiei «Sfântul Gheorghe»-Nou, în frunte cu familia doamnei Simona Panait, enoriași ai parohiei care sprijină întotdeauna acțiunile noastre filantropice, am considerat, ca în fiecare an, că este necesar să facem un gest de bunăvoință pentru copiii săraci pe care îi avem în grijă duhovnicească. Chiar dacă parohia este așezată în centrul Capitalei, din păcate, avem foarte multe familii cu probleme, cu copii mulți, fără posibilități financiare necesare achiziționării celor de trebuință pentru începutul anului școlar. Am prevăzut în bugetul parohiei și această activitate filantropică și duhovnicească, am cumpărat pentru fiecare tot ceea ce este necesar în ghiozdănelul cu care vor merge în prima zi de școală”, ne-a declarat părintele Emil Nedelea Cărămizaru, parohul BisericiiSfântul Gheorghe-Noudin București.

Preoții și credincioșii parohiei au în vedere și problemele identificate din acest punct de vedere, care sunt comune și celorlalte parohii și întregii societăți românești:„În aceste familii sărace, cu copii mulți, apar aceste probleme foarte sensibile: absenteismul și abandonul școlar.Noi trebuie să-i convingem că școala este foarte importantă, atât pe ei, cât și pe părinții lor.Pe lângă rechizitele pe care le-am oferit de la parohie ca dar, le-am luat și dulciuri, le luăm și hăinuțe pentru prima zi de școală. Prin acest gest filantropic îi și încurajăm să meargă la cursuri, și chiar le-am pus această condiție. Ținem legătura cu profesorii lor și suntem înștiințați la momentul potrivit dacă se întâmplă să apară fenomene de absenteism în școlile unde învață. Le oferim hrană duhovnicească prin cateheza la sfânta Biserică și căutăm ca, luând din învățătura Sfintelor Evanghelii, să le arătăm Cine este Învățătorul cel mai mare, Fiul lui Dumnezeu. Și dacă le oferim cuvântul Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos, atunci au temelie solidă și curată ca să meargă mai departe, să primească și celelalte învățături și științe pe care școala, cu competența ei, le acordă tuturor copiilor. Încurajăm, în continuare, prin Consiliul parohial și organismul filantropic format din Comitetul de femei al parohiei, aceste gesturi. Vom merge și la unele spitale din Capitală, acolo unde sunt copii bolnavi, care și ei au nevoie de ajutorul nostru, care trebuie să revină la școală după tratament, și vom continua aceste gesturi filantropice, încurajați fiind de Arhiepiscopia Bucureștilor și de Întâistătătorul Bisericii noastre Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel”,a încheiat părintele paroh Emil Nedelea Cărămizaru.

Comentarii Facebook


Știri recente