Daruri pentru copii buzoieni şi vrânceni, la început de an școlar

La începutul fiecărui an şcolar, parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei vin în sprijinul copiilor proveniţi din familii dezavantajate material. În zilele de 10 şi 11 septembrie 2017 zeci de copii au primit ghiozdane, rechizite și alte materiale necesare pentru studiu.

Prima acţiune de acest fel a avut loc duminică, 10 septembrie 2017, la Parohia Budișteni, Protoieria Buzău II, județul Buzău. După Sfânta Liturghie, 50 de copii au primit din partea Pr. Ionel Cristea rechizite şcolare – caiete, vocabulare, creioane, culori, rigle, radiere și ascuţitoare.

A doua zi, luni, 11 septembrie 2017, elevii de la clasa pregătitoare a Școlii Gimnaziale Pitulușa, comuna Broșteni, județul Vrancea, au primit daruri pentru noul an școlar. Pr. Gabriel Macovei, slujitor la biserica Sfântul Mare Mucenic Dimitrie și Sfântul Ierarh Nectarie din localitate, le-a oferit celor mici câte un ghiozdan complet echipat cu rechizite.

Cu acest prilej, părintele Gabriel Macovei i-a binecuvântat pe elevi și le-a urat mult succes în anul școlar care tocmai a început. El a apreciat că Biserica alege să investească și în educația copiilor, pe lângă alte lucruri pe care le face în mod curent.

 Darurile reprezintă un gest mic, dar cu semnificații mari. Este modul nostru de a ne arăta prețuirea și dragostea pe care le purtăm acestor copii, de a investi în educația lor, pentru a deveni buni creștini și buni români, a adăugat Pr. paroh.

Comentarii Facebook


Știri recente