Daruri pentru cei defavorizaţi din Protoieria Piteşti

În ziua de 8 februarie 2016, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Pitești, informează site-ul oficial al Eparhiei. În cadrul acţiunii social-filantropice Parohiile din Cercul nr. 2 pastoral (Vedea, Frătici Vârsești, Spital Vedea, Vața, Vețișoara, Izvoru, Izvoru de Jos, Fata, Bondoci Gărdinești, Slapia, Păduroiu, Dealul Bradului, Săpata, Popești Turcești, Lipia Găinușa, Sfântul Gheorghe I, Găvana II, Mârțești, Prodani) au dăruit calendare, cărți de rugăciuni și alimente unor familii defavorizate.

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, în Eparhie se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii Bucuriei” coordonat de pr. protosinghel Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești, din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

Comentarii Facebook


Știri recente