Daruri pentru 350 de familii și 200 de copii, la Baia Mare

Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a participat la programul filantropic organizat la Catedrala episcopală din Baia Mare de Asociația Femeilor Ortodoxe „Mironosițele femei”, în cadrul căruia s-au împărțit 1500 de pachete în valoare de 350 milioane lei, de care au beneficiat 350 de familii și 200 de copii, informează „Ziarul Lumina”.

Cu această ocazie, grupul de copii asistați de Asociația Femeilor Ortodoxe, alături de un grup de elevi de la Liceul „Mihai Eminescu”, au colindat pentru cei prezenți. Manifestarea a fost onorată și de prezența lui Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, care a sprijinit substanțial această acțiune. În acest an este al nouălea Crăciun în care Asociația Femeilor Ortodoxe oferă daruri familiilor nevoiașe.

„Bucuria de a fi creștin înseamnă a lumina, a povățui și a conduce pe cineva la Dumnezeu. Este cel mai simplu lucru, care nu presupune nici un fel de cheltuială financiară, decât o bunăvoință și o bucurie de a arăta Lumina lui Hristos și celorlalți. Apoi, bucuria de a fi creștin, în preajma sărbătorilor, se manifestă prin modul de a te raporta la ceilalți, și de a-i face părtași la bucuria noastră. Dacă se întâmplă ca cineva să fie îngrijorat de sărbători, că nu va putea să se bucure în mod firesc, precum ceilalți, atunci creștinii sunt datori să ofere această bucurie”, a spus PS Iustin Sigheteanul.

De asemenea, pr. Viorel Bud, coordonator al Asociației „Mironosițele femei”, a remarcat că acestă activitate a asociației dovedește dragostea față de semeni, față de cei care sunt în nevoi, în lipsuri, mai ales în aceste zile de sărbătoare. „Dorim ca gestul nostru mic, dar din suflet, să aibă rezonanță și în sufletele celor care pot să ajute pe cei nevoiași, dar încă nu au făcut-o”, a mai precizat pr. Viorel Bud.

Comentarii Facebook


Știri recente