Daruri pentru 80 de persoane vârstnice din Sibiu

80 de persoane vârstnice din Sibiu au primit vineri, 08 aprilie 2016, pachete cu alimente în cadrul campaniei  „Şi bătrânii sunt ai noştri”, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului. Darurile au fost oferite de elevi de la diferite instituţii de învăţământ din municipiu.

04.04

Colegiul Economic „George Bariţiu” din Sibiu, Şcoala Gimnazială “Nicolae Iorga” şi Şcoala Gimnazială nr. 25, în parteneriat cu Parohia Hipodrom VI şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu au desfăşurat în perioada 04-08 aprilie 2016 o campanie de donare de alimente, fructe, dulciuri şi alte ajutoare pentru 80 de bătrâni singuri, bolnavi sau neajutoraţi din cartierul Hipodrom. Proiectul a fost intitulat “Şi bătrânii sunt ai noştri”, iar elevii de la instituţiile de învăţământ amintite au donat alimente şi alte daruri pentru a pregăti pachetele oferite celor 30 de bătrâni. Elevii au confecţionat felicitări prin care au transmis bătrânilor urările şi gândurile bune pentru sărbătoarea Sfintelor Paşti.

Darurile au fost oferite astăzi, 8 aprilie, în prezenţa preotului paroh Nicolae Neagu, a elevilor şi profesorilor implicaţi în proiect.

“Parohia Hipodrom VI a oferit spatiul pentru desfăşurarea proiectului. Elevii au împărţit darurile pregătite de ei unui grup de 30 bătrâni singuri, bolnavi sau neajutoraţi, din parohia noastră. Întâlnirea copiilor şi profesorilor coordonatori cu grupul de bătrâni a avut loc vineri, 8 aprilie, în curtea bisericii parohiale. Am rostit o rugăciune de binecuvântare şi un cuvânt  de mulţumire pentru cei prezenţi”, a spus pr. Nicolae Neagu.

Proiectul educativ “Şi bătrânii sunt ai noştri” a avut ca obiectiv creşterea gradului de conştientizare şi responsabilizare a elevilor cu privire la drepturile şi nevoile persoanelor vârstnice afectate de sărăcie, boală sau aflate în risc de izolare socială. Elevii au fost mobilizaţi să deruleze în instituţiile de învăţământ o campanie de donare de alimente şi alte produse şi au fost coordonaţi de prof. Carmen Stănese de la Colegiul  Economic “ George Bariţiu”, de prof. Măriuca Neagu şi Dorina Ucean de la Şcoala Gimnazială “Nicolae Iorga” şi de prof. Ionela Băilă de la Şcoala Gimnazială nr. 25. Elevii şi profesorii implicaţi cel mai mult în proiect vor fi primi diplome de apreciere.

 

Comentarii Facebook


Știri recente