Daruri pentru 30 copii din Sectorul 5 al Capitalei. Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale, parteneri la acțiune

Treizeci de copii aflaţi în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 5 au primit marţi daruri de la Moş Crăciun, aflat în parteneriat cu voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Copiii, proveniţi din familii monoparentale sau cu venituri reduse, au cântat, recitat multe poezii şi au susţinut că au fost cuminţi, iar Moşul i-a răsplătit cu dulciuri, jucării şi hăinuţe.

Primii care le-au vestit Naşterea Domnului Iisus Hristos au fost membrii Grupului psaltic Anastasis de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Apoi, acțiunea a continuat cu prestația artiştilor Adina de la trupa Heaven, Alexandra Tănăsoiu, Viorel Tudorace şi Claudiu Dumitrache.

Nu suntem la prima colaborare cu Direcția Generală de Protecție a Copilului Sector 5. Sunt foarte multe persoane care au nevoie de sprijinul nostru. De aceea, s-au intensificat aceste activități. Dacă data trecută ne-am adresat familiilor care au copii mici, apoi am avut o campanie cu 60 de ghiozdane dăruite copiilor cu risc de abandon școlar, de această dată ne-am gândit să sărbătorim Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos venind aici la acești oameni minunați și am desfășurat o activitate frumoasă. Copiii au fost foarte încântați, a subliniat Dănuţ Prună, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Naționale.

Adina de la trupa Heaven și-a exprimat bucuria pentru participarea la această acțiune care i-a făcut fericiți pe copii.

Am stat cu lacrimi în ochi pe parcursul întregului eveniment pentru că întotdeauna copiii te emoționează și atunci nu e nimic mai frumos decât să vezi bucuria din ochii lor. Sunt atâția copii fără posibilități care chiar apreciază atunci când primesc o mașinută. Pentru ei înseamnă foarte mult, iar părinții lor nu-și pot permite. I-am văzut cât de bucuroși erau, cum se uitau în pungi după fiecare produs primit.

Acţiunea s-a derulat, ca de fiecare dată, cu binecuvântarea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Foto Credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului

Comentarii Facebook


Știri recente