Daruri pentru 271 de elevi bihoreni, la început de an şcolar

275 copii cu stare materială precară din judeţul Bihor au beneficiat la începutul anului școlar de ghiozdane echipate cu toate cele necesare, rechizite, uniforme școlare, încălțăminte și echipament sportiv, facilitând frecventarea școlii și crearea condițiilor pentru formare și educație.

Proiectul Ajută un copil să meargă la școală

Darurile au fost achiziţionate din donaţiile credincioşilor bihoreni strânse în urma proiectului Ajută un copil să meargă la școală. Programul social filantropic a fostimplementat de APOR Bihor şi Episcopia Oradiei.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie al Oradiei s-au organizat întâlniri cu preoții din cele patru protopopiate, în care doamna profesoară Alina Buzle, secretar al APOR Bihor și părintele Călin Ovidiu Popa, reprezentantul Episcopiei Oradiei în comitetul de conducere al APOR Bihor, au prezentat proiectul asociației și modalitatea de implementare a acestuia.

„Prin proiectul «Ajută un copil să meargă la școală», asociația a lansat o invitație către credincioșii tuturor parohiilor din Eparhia Oradiei, prin preoții parohi, de a ajuta la început de an școlar, elevi ce se află în dificultate, aflându-se în risc de abandon școlar, datorită lipsurilor financiare din cadrul familiilor lor. Pe protopopiate situația se prezintă astfel: în Protopopiatul Oradea s-au implicat 97 de parohii și au fost ajutați 152 de copii; în Protopopiatul Beiuș 32 de parohii și 70 de copii beneficiari; în Protopopiatul Marghita 19 parohii și 22 de copii beneficiari; în Protopopiatul Tinca 31 de parohii și 35 de copii beneficiari”, a precizat părintele Călin Ovidiu Popa, reprezentantul Episcopiei Oradiei în comitetul de conducere al APOR Bihor.

În viitor APOR Bihor își propune să participe, prin reprezentanții săi, la întâlniri cu profesorii de religie și slujitorii sfintelor altare pentru inițierea a cât mai multe activități și pentru sprijinirea și creșterea calității învățământului religios din toate unitățile școlare județene.

Comentarii Facebook


Știri recente