Daruri pentru 20 de copii nevoiași, în urma campaniei „Cadoul tău pentru noi, papuceii pentru ei”

În urma campaniei de crowdfunding „Cadoul tău pentru noi, papuceii pentru ei”, inițiată de Valentin Iulian Țoc, directorul Colegiului „Sf. Nicolae”, împreună cu Ana Maria Durilă, primii 20 de copii cu situația materială precară din parohiile Stânca-Roznovanu și Pocreaca, jud. Iași, au primit încălțăminte nouă, dulciuri, rucsacuri și șepci. Cadourile au fost oferite de organizatorii campaniei, cât și de studenții de la Colegiul „Sfântul Nicolae” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași pe data de 1 iunie 2014, de Ziua Internațională a Copilului, după care micuții au participat, alături de preoții parohi, la Marșul pentru Familie, organizat la Iași de Asociația Familia Tradițională, în colaborare cu Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor, după cum aflăm de la mmb.ro.

Ziua de 1 iunie a reprezentat un motiv de bucurie și emoție și pentru 20 de copii din satele Stânca-Roznovanu și Pocreaca, care au fost aduși la Iași pentru a primi darurile rezultate în urma campaniei online de strângere de fonduri „Cadoul tău pentru noi, papuceii pentru ei”, inițiată de Valentin Iulian Țoc, directorul Colegiului „Sf. Nicolae”, și de Ana Maria Durilă, masterand al Universității „Al. I. Cuza” din Iași. Micuții, unii pentru prima dată în Iași, au venit însoțiți de preoții din parohiile lor și și-au ales singuri încălțămintea dorită dintr-un magazin de profil, după care au primit dulciuri, sucuri, rucsacuri și șepci. Momentul a fost unul emoționant, atât pentru copii, cât și pentru organizatori.

„Când am ales să ne donăm zilele de naștere, nu am gândit că a pune o pereche de papucei în piciorușele unui copil cu ochii mari și curioși este emoție. A fost o zi la temelia căreia au stat sentimente dintre cele mai puternice. I-am văzut stângaci, speriați, cuminți și atenți. Apoi, când le-am pus în brațe cutiile, fețele lor s-au luminat, iar bucuria a devenit cea mai plăcută răsplată dintre toate pe care le-am primit vreodată. Mi-am amintit cum îmi potrivea mama pantoful când eram de-o șchioapă și am făcut la fel. Pentru câteva ore, am trăit sentimentul că pot cuprinde în palme piciorușele unor copii care vor străbate drumuri drepte sau anevoioase, care au nevoie de susținere să treacă prin schimbări. Îmi doresc ca imaginile să fie suficient de grăitoare și să le transmită mulțumire celor care, prin noi, au dăruit. Fiecărui donator în parte îi garantăm că, pe 1 iunie, a ajuns în sufletele a douăzeci de copii. Urmează alți douăzeci”, ne-a precizat Ana Maria Durilă.

„La Colegiul „Sfântul Nicolae” încercăm să ne implicăm într-un mod creativ și plin de responsabilitate în viața comunității. De aceea, și tinerii teologi care se pregătesc să devină preoți învață cum își pot ajuta semenii în mod concret, cum pot aduce un zâmbet în inimile și pe chipurile celor aflați în nevoi. De asemenea, prin activități caritative, studenții teologi experimentează și bucuria pe care o dă Dumnezeu atunci când te apropii de cel mai mic frate de al tău pentru a-i oferi o mână de ajutor, o strângere în brațe, ajutându-l să crească într-un mod mai armonios, mai frumos și mai aproape de Dumnezeu. Felicităm pe inițiatorii campaniei de crowdfunding „Cadoul tău pentru noi, papuceii pentru ei”, care și-au donat zilele de naștere pentru o cauză nobilă, cât și pe studenții de la colegiu care au ajutat și au participat în mod activ atât la această activitate, cât și la celelalte manifestări caritative desfășurate de-a lungul anului universitar”, ne-a declarat și arhim. Hrisostom Rădășanu, consilierul educațional al Arhiepiscopiei Iașilor.

Comentarii Facebook


Știri recente