Daruri pascale în Arhiepiscopia Târgoviștei

Miercuri, 16 aprilie 2014, în proximitatea Sărbătorii Învierii Domnului, Înaltpreasfințitul Pãrinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a oferit, la sediul Centrului Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviștei, daruri pascale la peste 30 de copii de la Complexul de Servicii Sociale „Floare de Colț” din Târgoviște și la 6 copii de la Căminului social de tip familial Sf. Ier. Nicolae din cadrul Centrului Social al Eparhiei noastre.

Darurile oferite au constat din îmbrăcăminte și încălțăminte de sezon și alimente pentru masa pascală pentru toți copii din cadrul cadrul Complexul de Servicii Sociale „Floare de Colț” din Târgoviște.

La acest eveniment filantropic a participat domnul Adrian Țuțuianu, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, doamna Cristiana Bucur, Director al Direcției Generale Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, Părinți Consilieri și slujitori de la Centrul Social Creștin

În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat necesitatea manifestării iubirii și a milostivirii creștine, în plan social, ca un mijloc adecvat de misiune evanghelică, ca modalitate practică de aprofundare a comuniunii creștine, dar și pentru a exprima bucuria pascală pentru aproapele nostru, adesea copleșit de necazuri și nevoi, sărbătoarea Învierii Domnului îndeamnându-ne la solidaritate, generozitate, jertfelnicie și filantropie.

În această săptămână sfântă dinaintea sărbătorii Învierii Domnului, în numeroase parohii ale Eparhiei, se organizează acțiuni social-filantropice care doresc să manifeste bucuria pascală pentru categorii sociale vulnerabile, precum: bãtrâni, bolnavi, sãrãci, ori copii.

Comentarii Facebook


Știri recente