Daruri la început de an şcolar pentru copiii constănţeni

Cu câteva zile înainte de începutul noului an şcolar, la parohia Buna Vestire din Constanţa, 30 de copii, proveniţi din familii defavorizate, dar şi din centrul Speranţa, au primit, ieri, 10 septembrie 2015, ghiozdane, rechizite şi dulciuri din partea credincioşilor şi a preoţilor, după cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Tomisului.

La eveniment a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care le-a vorbit celor mici despre importanţa frecventării cursurilor şcolare, arătandu-şi totodată disponibilitatea de a-i ajuta ori de câte ori au nevoie de ocrotire morală sau financiară.

„Vă stăm cu dragoste în faţa nevoilor voastre, oferindu-vă ceea ce vă este necesar ca să învăţaţi. Voi trebuie să creşteţi şi cu vârsta şi cu înţelepciunea. Trebuie să învăţaţi cât mai bine ca, la rândul vostru, atunci când veţi creşte şi alţii vor fi mici, să fie ajutaţi de voi”, le-a spus Înaltpreasfinţitul Teodosie celor mici.

Părintele Dănuţ Bertea, parohul bisericii Buna Vestire din Constanţa, nu este la prima acţiune de acest fel. A devenit o tradiţie ca preoţii parohiei, susţinuţi de credincioşi, să se îngrijească de elevii cu posibilităţi materiale reduse din parohie. Părintele crede că „şcoala trebuie privită de către elevi mai cu bucurie. De fiecare dată un copil care începe şcoala conştientizează că intră într-un program şi este mai greu. De aceea, am încercat astăzi să le aducem o rază de bucurie”.

În fiecare an se realizează de cel puţin şase ori activităţi sociale de amploare, parohia devenind una dintre cele mai importante centre de ajutorare din oraş. Pe viitor se are în vedere ridicarea unui centru pentru copii în curtea bisericii.

Acţiunea face parte din proiectul Dăruind vei dobândi, iniţiat şi susţinut de Protoieria II Constanţa, în colaborare cu Arhiepiscopia Tomisului.

Comentarii Facebook


Știri recente