Daruri elevilor din partea comunităţii Parohiei Teşila I

În Duminica a XXIII-a după Rusalii, după săvârşirea dumnezeieştii Liturghii, Parohia Teşila I din localitatea Valea Doftanei, Protoieria Câmpina, a fost implicată într-o frumoasă acţiune catehetic-misionară ce a avut în vedere elevii şi profesorii Şcolii primare din cadrul Liceului Tehnologic Carol I din localitate.

„Astfel, pe lânga frumoasa colaborare oficială cu Instituţia de învăţământ, proiectele devin împlinire pas cu pas. Încă de la începutul anului şcolar Parohia Teşila I a oferit elevilor Claselor Pregătitoare şi Întâi materialele didactice pentru disciplina Religie, iar astăzi, pentru fiecare sală de învăţământ a oferit câte-o icoană frumoasă, atractivă şi potrivită pentru binecuvântarea fiecărui închinător din clasa respectivă. Icoanele au fost sfinţite la finalul Sfintei Liturghii cu prezenţa elevilor reperezentanţi ai anilor de învăţământ şcolar înconjuraţi de credincioşii Parohiei care au fost donatorii principali ai acestui proiect. Pe lângă icoanele respective, fiecare elev a fost răsplătit cu dulciuri pentru efortul participării la slujbă încă de la începutul acesteia.

Următorul proiect al Parohiei legat de Instituţia de învăţământ va fi legat de identificarea elevilor din familii cu venituri materiale modeste şi oferirea unor daruri potrivit nevoilor acestora pentru o viaţă mai frumoasă şi mai bună”, a declarat Părintele coslujitor Răzvan-George Topală, organizator al proiectelor cu copiii la Parohia Teşila I, Valea Doftanei.

Comentarii Facebook


Știri recente