Daruri de Mărțișor

Singurătatea este foarte grea, mai ales când ești bătrân, bolnav și nu are cine să îți dăruiască o floare în prag de primăvară. La Căminul de bătrâni de la Mănăstirea Pasărea, ochii bătrânelor spun povești triste. Așteaptă cu nerăbdare o vorbă bună, un surâs și de ce nu, un mărțișor. Pentru că zâmbetele sunt prețioase la orice vârstă.

Copiii de la Atelierul de creație „Vasile cel Mare” al Protoieriei I Capitală au pregătit pe 1 martie 2012 un scurt program artistic pentru doamnele din căminul de bătrâni. Au cântat, au oferit flori, mărțișoare, dar și simple îmbrățișări.

„Grupul de copii de la Atelierul de creație ‘Vasile cel Mare’ a venit pentru a întregi activitatea Sfântului Vasile cel Mare. Copiii, pe lângă cântece dedicate primăverii, au rostit și rugăciuni închinate lui Dumnezeu pentru a veni în ajutorul bătrânilor să le aline suferința”, a precizat pentru TRINITAS TV Pr. Mișu Constantin de la Parohia „Înălțarea Domnului” din București.

Copiii au fost foarte încântați și așteaptă cu nerăbdare să mai vină în vizită.

„Copiii erau foarte emoționați, mai ales pentru că au pregătit pe lângă aceste daruri materiale și un mic program artistic pe care l-au susținut cu emoție, pe care ne-au transmis-o și nouă, și ne bucurăm că am putut să vestim și să readucem un pic din bucuria acestei sărbători și acestor doamne care astăzi poate se simt mai triste, mai singure”, a spus Andreea Leru, asistent social în cadrul Protoieriei I Capitală.

La Căminul de bătrâni de la Mânăstirea Pasărea locuiesc 40 de doamne.

„Căminul adăpostește 40 de persoane în special măicuțe, cazuri sociale, preotese, dar pe lângă acestea cărora li se oferă găzduire, trei mese pe zi plus gustări pentru cele care au un regim special în funcție de diagnosticul fiecăreia li se asigură și tratament medical de specialitate de către medic, asistent, infirmiere, precum și consiliere spirituală de către părinții noștri duhovnici din mănăstire”, a menționat Maica Mateea Matiș, directorul așezământului.

Acțiunea Protoieriei I Capitală s-a desfășurat sub genericul „Daruri din suflet de copil”.

Comentarii Facebook


Știri recente