„Daruri de Crăciun. Înţelesuri are sărbătorii Naşterii Domnului”

La Editura Basilica a apărut volumul „Daruri de Crăciun. Înţelesuri are sărbătorii Naşterii Domnului”.

Lucrarea, coordonată de Părintele Arhimandrit Paisie Teodorescu, vicar patriarhal, reunește cele 30 de pastorale ale Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la Sărbătoarea Nașterii Domnului din 1990 și până în 2019 (pastorale transmise ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, apoi ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române).

În partea introductivă găsim informații despre sărbătoarea Naşterii Domnului şi tradiţia interpretării colindelor.

„Colindele se cântă în cor, împreună, în stare de comuniune pentru că persoanele care le cântă, copiii, tinerii sau vârstnicii, reprezintă cetele de îngeri care au cântat la nașterea Mântuitorului în Betleem: „Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu, pe pământ pace, între oameni bunăvoire” (Luca 2,14)”.

„Colindele se cântă în cor, în comuniune, pentru că ele reprezintă credința Bisericii, iar Biserica este adunarea oamenilor în iubirea Preasfintei Treimi”.

„Dar colindele se cântă în cor nu numai împreună cu oamenii din vremea noastră, ci și în cor cu strămoșii, cu generațiile trecute. Cu alte cuvinte, colindele sunt deodată eveniment contemporan și tradiție veche”, se menţionează în Cuvântul Înainte.

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Puteţi răsfoi voumul aici.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook


Știri recente