„Darul libertății este semnul iubirii lui Dumnezeu”, spune IPS Casian

„Venirea Fiului lui Dumnezeu la sfârșitul timpului constă în evaluarea modului în care am folosit libertatea primită pentru a face binele. Acest dar al libertății este semnul iubirii lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi, a spus duminică IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre modul în care trebuie să se pregătească creștinul pentru Judecata de Apoi, care se va face „nu după un criteriu al durității, ci după unul al dreptății și al iubirii milostive”.

Potrivit site-ului oficial al Eparhiei, IPS Casian a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfântul Apostol Andrei din municipiul Galați, împreună cu slujitorii catedralei, în prezenta unui număr mare de credincioși.

Ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenți să devină „practicanți ai filantropiei, ca iubire milostivă” și să conștientizeze „că toți vom muri și vom ajunge la un moment dat să fim judecați de Dumnezeu”.

„În timpul Postului Mare avem șansa, prin pocăință și prin practicarea iubirii milostive și a omeniei, să ne vindecăm de păcate și să dobândim învierea vieții curate și un răspuns bun la judecată”, a subliniat chiriarhul.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul mixt al Catedralei Arhiepiscopale.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente