Dăruită cu moaștele ocrotitorului ei și o copie a Prodromiței, Mănăstirea Plumbuita se pregătește de sărbătoare

Mănăstirea Plumbuita din Capitală va serba Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul cu liturghie arhierească și așezând pentru prima dată la închinare moaștele Înaintemergătorului Domnului, ocrotitorul ei spiritual, primite în dar din Sfântul Munte Athos. Odată cu ele, generozitatea altui donator a adus la mănăstire și o copie a Icoanei Maicii Domnului „Prodromița”.

Moaștele vor fi așezate la închinare sâmbătă, la ora 17:30, și vor rămâne în curtea mănăstirii spre cinstire de către credincioși, până în seara de duminică, după slujba vecerniei, când se vor întoarce în baldachinul din biserica mănăstirii.

Procesiunea de sâmbătă cu sfintele moaște va continua, de la ora 18:00, cu slujba Privegherii.

Duminică, începând de la ora 09:00, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Astfel, sărbătoarea care se apropie reprezintă un „prilej de mare bucurie duhovnicească la Mănăstirea Plumbuita”, a spus Părintele Protosinghel Justin Bulimar, starețul mănăstirii bucureștene.

„Îi invităm pe toți credincioșii care doresc să se roage și să se închine sfintelor moaște ale celui mai mare om născut din femeie, cum a fost numit Sfântul Ioan de către Însuși Mântuitorul Iisus Hristos, să fie împreună-rugători cu noi la această mare sărbătoare, care va rămâne în istoria mănăstirii noastre, cea mai veche vatră monahală a cetății Bucureștilor.”

Fragmentul din moaștele Sfântului Proroc Ioan Botezătorul au fost oferite Mănăstirii Plumbuita de Arhimandritul Antipa de la Chilia „Sfânta Ana” a Mănăstirii Iviru din Sf. Munte Athos. Acestea au fost așezate într-o raclă confecționată în Atelierele Patriarhiei Române și sfințită vineri de Părintele Patriarh Daniel.

Din moaștele primite în dar, Starețul Mănăstirii Plumbuita a dăruit la rândul său un fragment Reședinței Patriarhale.

Mănăstirea Plumbuita mai găzduiește fragmente din moaștele Sfinților Nicolae, Gheorghe, Pantelimon și Ioan cel Nou de la Suceava. Hramul mănăstirii este Nașterea Sf. Ioan Botezătorul.

Sursa foto: Facebook / Mănăstirea Plumbuita

Comentarii Facebook


Știri recente