„Dăruind din suflet”: Două licee ieșene au oferit daruri copiilor de la un liceu basarabean

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași a inițiat un proiect de voluntariat în parteneriat cu Școala Profesională Focuri din județul Iași. Copiii și profesorii au strâns alimente de bază și rechizite, pe care le-au donat copiilor de la Liceul Teoretic „Agapie Alexandru” din Pepeni, Raionul Sângerei, Republica Moldova.

„Am ales Liceul Teoretic „Agapie Alexandru” din comuna Pepeni, Raionul Sângerei, deoarece, în calitate de diriginte, am în clasă o elevă care a învățat la această școală până în clasa a VIII-a”, a declarat profesoara Violeta Țuțui de la Liceul „Grigore Moisil”, inițiatoarea și coordonatoarea proiectului.

Acțiunea de voluntariat s-a desfășurat miercuri și joi, când profesorii celor două instituții ieșene au mers în Republica Moldova cu daruri.

Membrii echipei de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași au planificat împreună cu profesorii și elevii basarabeni activități comune de învățare.

„Am fost primiți cu zâmbete și cu brațele deschise de doamna director Rudei Liuba și de doamna director adjunct Svetlana Lopotenco însoțite de un grup de eleve. Am simțit că această activitate de voluntariat va deveni o punte pentru alte proiecte viitoare” a spus prof. Valeriu Vîlcu.

Conducerea Liceului Teoretic „Agapie Alexandru” și-a exprimat dorința ca următoarea întâlnire să se desfășoare la Iași, printr-o activitate de dezvoltare a competențelor informatice a elevilor basarabeni.

La Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași învață elevi cu merite deosebite proveniți din Republica Moldova. Instituția școlară desfășoară numeroase proiecte de colaborare și schimb de experiență cu școlile de dincolo de Prut.

Vezi și:

Foto credit: Liceul „Grigore Moisil” Iași

Comentarii Facebook


Știri recente