Dar duhovnicesc pentru estul Elveției

Duminică, 21 august, a fost o zi de mare bucurie și binecuvântare pentru credincioșii Parohiei ortodoxe ‘Sfânta Parascheva’ din estul Elveției, care au primit un veșmânt al Sfintei Cuvioase Parascheva, informează „Ziarul Lumina”.

La solicitarea părintelui paroh Alexandru Nan și cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale și Meridionale, acordarea veșmântului a fost aprobată de Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Alături de veșmânt, parohia a primit și un hrisov, care atestă faptul că veșmântul a acoperit pentru o perioadă moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, aflate la Catedrala mitropolitană din Iași.

Veșmântul a fost adus pe teritoriul Elveției de către părintele paroh Alexandru și de către o familie de credincioși. Racla în care va fi păstrat veșmântul Sfintei protectoare a parohiei a fost sfințită pe 21 august, în Duminica migranților, după Sfânta Liturghie. Racla, sculptată în lemn de către un absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’ din București, Secția artă sacră, a fost donată de către familia epitropului Parohiei ‘Sfânta Parascheva’, Bogdan Mănescu.

După sfințirea raclei, credincioșii parohiei s-au închinat în fața veșmântului și au înălțat rugăciuni Sfintei protectoare. Racla cu veșmântul Cuvioasei va fi păstrat în Biserica catolică ‘St. Luzi’ din orașul Chur, principalul loc de slujire al parohiei din Elveția. Pentru momente importante din viața comunității, racla va ajunge și la St. Gallen, al doilea loc de slujire din parohie.

Pe lângă cuvântul de învățătură legat de Sfânta Evanghelie a duminicii, părintele Alexandru a citit mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel cu ocazia Duminicii migranților și a amintit câteva momente importante din viața Sfintei Parascheva.

Parohia ortodoxă ‘Sfânta Parascheva’ din Chur – St. Gallen a fost înființată în anul 2004 sub jurisdicția Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale. ‘Credincioșii speră ca acest veșmânt al sfintei să le întărească și mai mult legătura cu patroana parohiei lor, Sfânta Cuvioasa Parascheva’, a declarat părintele paroh Alexandru Nan.

Comentarii Facebook


Știri recente