„Dar din dar se face Rai!”. Acțiune de voluntariat în satul Pitulușa din Vrancea

În cadrul proiectului Dar din dar se face rai, tinerii voluntari ai Centrului de zi Dănuț din Parohia Broșteni I – Pitulușa, județul Vrancea, au organizat în zilele de 10 și 11 ianuarie 2017 o acțiune social-filantropică care îi vizează pe bătrânii și bolnavii din parohie.

Proiectul Dar din dar se face rai este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Elena Doamna Focșani și Școala Gimnazială din Sascut, județul Bacău, ne-a precizat Dragoș Olteanu.

Voluntarii din Pitulușa au vizitat bătrânii și bolnavii din parohie, care din cauza condițiilor meteorologice nu s-au mai putut deplasa pentru a-și procura cele necesare. Ei au mers în zonele izolate ale parohiei și le-au împărțit acestora pachete cu alimente de bază.

La finalul activității, tinerii au vizitat o familie cu zece copii, pentru a le oferi pachete cu alimente și dulciuri. Această familie se află în grija centrului social de mai mult timp. Casa în care locuiește, a fost achiziționată, renovată și utilată de Parohia Broșteni I – Pitulușa, cu ajutorul unor sponsori.

***

Proiectul Dar din dar se face rai face parte din Strategia Națională de Acțiune Comunitară (SNAC), inițiată Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, care urmărește implicarea tinerilor în activităţi de voluntariat, menite să dezvolte o serie de abilități și competențe: solidaritatea, toleranţa, încrederea, spiritul civic şi responsabilitatea socială.

Comentarii Facebook


Știri recente