Dan Negru: Nu cred că a-ți mărturisi credința e un curaj, dimpotrivă, e o normalitate

„Nu cred că a-ți mărturisi credința e un curaj, dimpotrivă, e o normalitate”, spune Dan Negru într-un interviu acordat pentru Știri pe Surse.

Cu același firesc semnalat, artistul tratează toate „marile” frământări pe care le poate avea credinciosul de azi: „hatereala” de pe rețelele de socializare, „războiul” împotriva Bisericii, schimbările necesare în Biserică, „marketing-ul” Bisericii.

Epoca de piatră a spiritualității

Și „Hatereala” pe rețele de socializare e o normalitate, consideră Dan Negru.

Iar „subiectul religiei generează o ‹hatereală› asemănătoare cu subiectul Steaua-Dinamo. Asta arată că trăim în epoca de piatra a spiritualității. Și eu am îndoieli, și eu am temeri, dar am învățat că credința nu e despre minte, ci despre inimă, și atunci nu fac decât să schimb macazul, din creier în inimă”.

„Războiul” împotriva Bisericii

Întrebat despre absența vocilor care să apere credința, Dan Negru a spus franc: „Eu nu cred că există un război împotriva credinței. Ar fi inutil și l-au pierdut armate ideologice mult mai mari înaintea noastră”.

„Cea mai puternică credință și vocea care contează cel mai mult în credința familiei mele e vocea mamei. Rugăciunea ei are cea mai mare putere”, a spus artistul, mărturisind că dintre vocile publice ale Bisericii, îi sunt dragi Preoții Constantin Necula și Vasile Ioana.

Ce ați modifica în Biserica Ortodoxă Română?

Un răspuns profund a oferit prezentatorul atunci când a fost întrebat ce ar schimba în Biserică.

„Ohoooo… Sunt atât de neînsemnat ca să pot să fac un lucru atât de mare. Totuși, aș face ceva: aș creste bobul de muștar care e din ce în ce mai mic în fiecare dintre noi. Bobul ăla al credinței”, a spus Dan Negru.

Citește interviul integral.

Vezi și:

Sursă foto: Evenimentul Zilei

Comentarii Facebook


Știri recente