Dacă vom asculta glasul conștiinței, El ne poate îndrepta: Episcopul Ignatie

Episcopul Ignatie a făcut duminică o asemănare între glasul conştiinţei omului şi mesajul Sfântului Ioan Botezătorul, la care omul se poate raporta ca la un avertizor de integritate sufletească.

„Conștiința noastră poate să fie ca Sfântul Ioan Botezătorul, care să ne trezească la realitate, să ne smulgă din starea de letargie pe care ne-o provoacă păcatul”.

El a explicat că păcatul ne transformă în oameni muribunzi din punct de vedere spiritual, chiar dacă trupește suntem vii. „Când lăsăm păcatul să vină în viața noastră, devenim oameni morți sufletește”.

„Conștiința noastră este ca Ioan Botezătorul, ne avertizează, ne trage un semnal de alarmă ferm, că nu suntem pe calea cea bună, că am luat calea strâmbătății, a răutății colțuroase și a întunericului”, a spus Părintele Episcop.

Episcopul Huşilor le-a oferit credincioşilor care au participat la Sfânta Liturghie oficiată de el în Parohia Avrămești, Protopopiatul Bârlad, următorul sfat duhovnicesc:

„Dacă vom asculta glasul conștiinței, prin care Dumnezeu ne vorbește, oricâtă pustietate, uscăciune și nefericire ar fi în sufletul nostru, El ne poate îndrepta”.

Preasfinţitul Părinte Ignatie l-a hirotonit preot pe diaconul Alexandru Borcea și l-a instalat ca paroh al Parohiei Avrămești.

Foto credit: arhivă Basilica.ro


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente