„Dacă un loc a fost închinat Domnului, rămâne așa până la capăt” – Piatră de temelie pentru Biserica Brigăzii I Mecanizate Argedava

În incinta Brigăzii I Mecanizate Argedava s-a dorit construirea unei biserici încă din urmă cu 24 ani, a amintit Episcopul Timotei Prahoveanul marți, când a așezat piatra de temelie pentru viitorul lăcaș de cult.

„Dacă un loc a fost închinat Domnului, rămâne așa până la capăt. Nimeni nu-i poate schimba destinația”, a spus Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

La eveniment au fost prezenți, împreună cu delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, mai mulți clerici din Administrația eparhială, dar și viceprimarul Capitalei și comandantul Brigăzii I Mecanizate Argedava.

În cuvântul adresat după sfințire, Episcopul a subliniat importanța bisericii într-o instituție:

„Biserica este foarte importantă pentru că în ea se înalță rugăciuni pentru toți cei care ostenesc în această brigadă. Rugăciunea este foarte folositoare, chiar dacă unii oameni nu-i mai înțeleg rostul, nu vor, sau nu mai au timp să se roage”.

Preasfinția Sa a făcut referire și la caracterul de unitate specific bisericii.

Amintind semnificația termenului grecesc Ecclesia (ἐκκλησία), Preasfințitul Părinte Timotei a spus că „Biserica este cea care unește, cea care adună, și cea care îi ferește pe oameni de dezbinare”.

„Biserica este locul în care noi ne pregătim pentru dobândirea Împărăției Cerurilor. De aceea este numită și antecameră a Împărăției Cerurilor, pridvor în care oamenii stau acum pentru a dobândi negrăitele și veșnicele bunătăți făgăduite celor care Îl iubesc și-l caută pe Domnul”, a evidențiat PS Timotei.

Ierarhul a mulțumit tuturor celor implicați în ridicarea viitoarei biserici și a concluzionat că „Biserica este locul cel mai important din lume”:

„Dincolo de manipulările vremurilor de acum, sau ale altor vremuri, dincolo de păreri ale oamenilor care nu-i înțeleg rostul, dincolo de discuții care păgubesc și nu zidesc, Biserica rămâne locul cel mai important din lumea aceasta pământească, întrucât ne pregătește pentru dobândirea unei lumi veșnice”.

Viitorul lăcaș de cult îi va avea ca ocrotitori pe Sf. Martiri Brâncoveni, dar și pe Sf. M. Mc. Teodor Tiron și Teodor Stratilat.

Foto credit: Mihnea Păduraru / ZL

Comentarii Facebook


Știri recente