„Dacă timpul e umplut de preocuparea de a fi mai buni, el trece altfel și nu mai simțim atâta nostalgie în trecerea lui”, a spus Episcopul Ignatie

În noaptea trecerii dintre ani, Preasfințitul Părinte Ignatie a slujit la Catedrala Episcopală din Huși. În mesajul său, adresat celor prezenți, Preasfinția Sa i-a îndemnat la o mai bună chivernisire a timpului, potrivit site-ului oficial al Eparhiei.

‘Este foarte important, în conştientizarea faptului că suntem trecători, să ne chivernisim bine timpul. Însă nu putem să-l chibzuim bine, dacă nu îl conştientizăm ca dar al lui Dumnezeu. Dacă timpul e umplut de preocuparea de a fi mai buni, el trece altfel, nu mai simțim atâta nostalgie în trecerea lui. Toți avem conştiinta că nu suntem veşnici, dacă reusim ca timpul să-l umplem de credinţă, de rugăciune, el se poate converti, poate deveni un timp al petrecerii cu Dumnezeu’, a spus ierarhul.

În final, explicând cuvintele Sfântului Apostol Pavel, care îi îndemna pe efeseni să „răscumpere vremea”, Preasfințitul Ignatie a afirmat că putem să chivernisim timpul cu mai multă înțelepciune: ‘să fie vreme de mai multă apropiere, de mai multă răbdare, de îngăduinţă unii faţă de altii, mai ales atunci când mai descoperim câte o neputinţă, o deficienţă a celui de lângă noi’.

Foto Credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…