Dacă Hristos este izvorul vieții noastre, Maica Domnului este izvor al tămăduirilor – PS Varlaam Ploieșteanul

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a evidențiat vineri, de Izvorul Tămăduirii, legătură permanentă dintre Iisus Hristos și mama Sa.

„Dacă Hristos este izvorul vieții noastre și izvorul vieții fără de moarte, și Maica Domnului este izvor al tămăduirilor”.

„Dacă Hristos este Lumina lumii, Maica Domnului Care L-a purtat în pântece este sfeșnicul luminii”.

„Dacă Hristos spune despre Sine Eu sunt pâinea Care S-a pogorât din Cer, Maica Domnului este vasul de aur care a purtat în pântecele ei pâinea vieții noastre, Trupul Mântuitorului nostru Iisus Hristos”.

„Dacă Hristos este Mântuitorul sufletelor și al trupurilor noastre și Preasfânta Sa Maică are această putere tămăduitoare, pe care Hristos a lăsat-o ucenicilor și Bisericii a cărei icoană este chiar Maica Domnului”.

În predica rostită la Catedrala Patriarhală, Episcopul vicar patriarhal a menționat că Maica Domnului, potrivit Scripturilor, a fost prezentă mereu lângă Fiul ei în Săptămâna Sfintelor Pătimiri.

PS Varlaam Ploieşteanul binecuvântând în timpul Sfintei Liturghii oficiate, fără credincioşi, la Catedrala Patriarhală. Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

În a doua parte, PS Varlaam Ploieșteanul a explicat că puterea vindecătoare în Biserică lucrează adeseori „prin intermediul anumitor mijloace, anumitor materii”.

„Sărbătoarea de astăzi omagiază puterea miraculoasă a apei de la izvorul tămăduirilor din preajma Constantinopolului. Ne amintim de faptul că și în Sfânta Scriptură ni se vorbește despre unele ape tămăduitoare”.

„În Biserica lui Hristos puterea Lui vindecătoare lucrează prin anumite materii prin care ni se transmite lucrarea harului Duhului Sfânt care vindecă neputințele noastre”.

Anumite ape din țară și din lume au fost înzestrate de Dumnezeu cu putere vindecătoare, a spus ierarhul care a evidențiat aici în mod special izvorul cu apă vindecătoare de la Mănăstirea Ghighiu.

„Mulți bolnavi s-au vindecat aici”, a afirmat Părintele Episcop.

După Sfânta Liturghie, Episcopul vicar patriarhal a oficiat Sfinţirea cea mică a apei.

Mai multe imagini în Galeria Foto.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente