Cuvântul Vieții: Mărturii Epigrafice despre Catedrala Patriarhală

La editura „Cuvântul Vieții” a Patriarhiei Române a apărut recent cartea „Catedrala Patriarhală, mărturii Epigrafice” semnată de paraclisierul Mihai Grigoriu.

Autorul a realizat o prezentare a inscripțiilor care se regăsesc în interiorul Catedralei Patriarhale și pe monumentele situate în proximitatea acesteia.

„Este foarte frumos să păstrăm, să îngrijim și să transmitem mai departe valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri, fiecare contribuind la sporirea frumuseții lăcașului de cult”, notează Preafericitul Părinte Patriarh Daniel pe coperta cărții.

În „cuvântul înainte” este precizat că „scrierea de față reprezintă un îndemn de a păstra și promova frumusețea monumentelor istorice, multe dintre acestea realizate în vremuri dificile pentru păstrarea identității și credinței ortodoxe strămoșești, pentru cei care urcă Dealul Mitropoliei și nu numai”.

Cartea cuprinde imagini cu fiecare obiect studiat pentru a facilita înțelegerea textului.

Cărțile pot fi achiziționate prin intermediul site-ului Tipografiei Cărților Bisericești: cartibisericesti.ro, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Tipografia Cărților Bisericești

Comentarii Facebook


Știri recente