Cuvântul Sf. Ioan Botezătorul schimba viețile oamenilor, nu puteai să rămâi indiferent: Episcopul Ignatie

„Cuvântul Sfântului Ioan schimba viețile oamenilor, era un cuvânt în fața căruia nu puteai să rămâi indiferent”, a afirmat joi Episcopul Ignatie.

Episcopul Huşilor a slujit de Soborul Sf. Proroc Ioan Botezătorul în Parohia Miclești, Protopopiatul Vaslui.

Ierarhul a precizat că puterea cuvântului Înaintemergătorului Domnului se datora „prestigiului moral” de care se bucura prorocul.

„Se raportau la acest om de o mare verticalitate morală nu numai ca la un om înțelept, ci ca la un om care, orice spunea, era acoperit de faptă”.

„Nimic din ceea ce propovăduia nu era o pură teorie. Veneau să-l asculte foarte mulți oameni din Ierusalim și din Iudeea. Părăseau orașele și veneau să îl asculte în Pustiul Iudeii”.

Părintele Episcop a subliniat că în urma predicii Sfântului Ioan Botezătorul, mulţi îşi schimbau vieţile şi implementau învăţătura sa. 

„Schimbarea care survenea era una radicală, nu cu jumătăți de măsură. Însuși Prorocul Ioan le cerea să fie extrem de responsabili când se pune problema schimbării vieții, a renunțării la păcat și a îndreptării spre calea credinței”.

Fiecărei categorii de oameni îi oferea sfaturi obiective: „era zgârcit în cuvinte; era concentrat, profund, și spunea exact ceea trebuie făcut, fără alte informații suplimentare”.

Foto credit: Episcopia Huşilor


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente