Custodele Coroanei s-a întâlnit cu Patriarhul României

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, s-a întâlnit sâmbătă 15 septembrie 2018, cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, la Mănăstirea Caraiman.

Potrivit unei informări a Familiei Regale, întâlnirea a avut loc în prezenţa ASR Principelui Radu,.

De asemenea, la eveniment au luat parte Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal şi arhim. David Petrovici, starețul Mănăstirii Caraiman.

Prezenţa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în judeţul Prahova a fost prilejuită de sfinţirea pietrei de temelie a Bisericii Eroilor de pe platoul Bucegi.

Evenimentul a avut loc sâmbătă la 90 de ani de la sfinţirea crucii de pe Caraiman, care a fost construită la iniţiativa Reginei Maria şi a Regelui Ferdinand I al României.

Pe lângă Înălţarea Sfintei Cruci şi Înălţarea Domnului (Ziua Eroilor), viitorul lăcaş de cult a primit şi un al treilea hram închinat Schimbării la Faţă a Domnului.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vorbit despre însemnătatea hramurilor primite, dar şi despre importanţa jertfei eroilor neamului.

Sfinţirea a fost precedată de o slujbă de pomenire a eroilor români din Primul război mondial care a fost oficiată la crucea de pe Caraiman, în prezenţa Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei, şi a Principelui Radu.

Foto credit: Daniel Angelescu/Familiaregala.ro

Comentarii Facebook


Știri recente