Curtea de Argeș | IPS Calinic la Slujba de Înviere

Credincioși din toate colțurile țării au primit Sfânta Lumină în 16 aprilie 2017 la Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeş. Slujba de Înviere a fost oficiată în baldachinul din faţa sfântului locaş de IPS Calinic, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit, ierarhul a subliniat: Suferința care apasă asupra vieții noastre, la drept vorbind, este o născocire omenească, dar o realitate, din primăvara vieții noastre. Cu stăruință, trebuie să evităm toate cauzele și să nu fim noi înșine creatori de suferință.

Cred că omenirea, adică noi toți, dacă am fi cu mai mult optimism în viața de toate zilele, am fi mai sănătoși, deoarece vinovați de toate întristările personale suntem doar noi, oamenii. De aceea, Iisus Domnul se adresează nouă direct și mai ales femeilor mironosițe, adică tuturor femeilor din lume, ele fiind mai îndrăznețe, prin cuvintele: «Îndrăzniți! Eu am biruit lumea!», a spus Părintele Arhiepiscop.

La final, Chiriarhul a adăugat că Bucuria Învierii este bucuria pe care Iisus Hristos Domnul, ne-o împărtășește fiecăruia dintre noi, fără deosebire, alungând iarna și înghețul din inima și de pe chipul nostru, obosit de greul zilei.

Comentarii Facebook


Știri recente