Curtea de Argeş | Etapa eparhială a Concursului Național de Creație „Icoana și Școala Mărturisirii”

Centrul Eparhial din Eparhia Argeșului și Muscelului a găzduit în 26 aprilie 2017 etapa eparhială a Concursului Național de Creație Icoana și Școala mărturisirii organizat de Patriarhia Română, potrivit site-ului oficial al Arhiepiscopiei.

Evenimentul s-a desfășurat în Paraclisul Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica sub președinția IPS Calinic care a adresat un cuvânt de binecuvântare și felicitare tuturor celor implicați în concurs.

Conform metodologiei aprobată pentru desfășurarea acestui concurs, au fost selectate cele mai reușite proiecte realizate în cele șase protoierii ale Eparhiei Argeșului și Muscelului.

Cei prezenți au avut ocazia să vizioneze materialele video pregătite de fiecare grup catehetic și să aprecieze eforturile depuse de toți cei care au fost implicați.

În urma evaluării lucrărilor alcătuite la cele trei secțiuni (literară, artistică și multimedia) comisia de jurizare a stabilit următorii câștigători:

– locul I: Petcu Andreea (clasa a 8-a – Șc. Matei Basarab – Pitești) din parohia Găvana III – Protoieria Pitești.

– locul II: Nicu Teodora ( clasa a VI-a, Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu – Mioveni).

– locul III: Poștoarcă George Daniel ( clasa a VII-a, Șc. Gimnazială Bughea de Jos).

Câștigătorii au fost premiaţi de ierarhul lor care le-a oferit diplome și cărți.

Ocupanta locului I va reprezenta Eparhia Argeșului și Muscelului la etapa națională a concursului care va avea loc în data de 21 mai 2017 la București cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale.

Comentarii Facebook


Știri recente