Cursurile pentru obținerea gradelor clericale se desfăşoară anul acesta online

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Părintele Decan Ioan Moldoveanu și Părintele Profesor Emerit dr. Ștefan Buchiu au deschis marți cursurile misionar-pastorale pentru obținerea gradelor clericale profesionale.

Slujba de Te Deum a fost oficiată de Episcopul Vicar Patriarhal Varlaam Ploieșteanul la Centrul de formare continuă „Dumitrul Staniloae” din Capitală.

Cu acest prilej, ierarhul a adresat un mesaj de încurajare și motivare pentru participanți.

„Într-o societate bulversată de o mulțime de oferte ideologice, pseudo-religioase, filosofice, noi nu putem afirma cu tărie și cu demnitate credința noastră ortodoxă decât pregătindu-ne permanent și rămânând în contact cu studiile care se publică în revistele noastre bisericești, cu foarte bogata literatură ortodoxă autohtonă sau tradusă în limba română”, a spus Episcopul Vicar Patriarhal.

Demersul face parte din strategia de pregătire continuă a facultății bucureștene, având rolul de a oferi clericilor implicați în lucrarea misionară a Bisericii repere pastorale adaptate la realitățile și provocările lumii contemporane.

Cursurile, la care s-au înscris 160 de preoţi și diaconi, se vor ține online, pentru a respecta regulile sanitare impuse de pandemia de COVID-19.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente