Cursuri privind misiunea în rândul tinerilor la Protoieria Târgu Bujor

Preoţii din Protoieria Târgu Bujor au participat, în perioada 18-19 februarie 2019, la un curs de formare pentru activităţi cu tinerii în cadrul Programului Catehetic Naţional ,,Hristos împărtăşit copiilor“.

Cursul a fost susţinut de pr. Bănică Simeon Sică, inspector eparhial în cadrul Biroului de cateheză parohială şi activităţi cu tineretul, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Au fost discutate aspecte practice legate de concursul ,,Hristos, sufletul satului meu“ prin care acesta poate deveni o bază solidă pentru activităţile ce se vor desfăşura de-a lungul anului în care este omagiat ethos-ul românesc născut în vatra satului.

Preoţii au prezentat situaţii concrete care pot favoriza derularea de activităţi specifice satului, fiind într-o protoierie unde ponderea o are mediul rural.

A fost evidenţiată oportunitatea realizării unor parteneriate între grupurile catehetice parohiale pentru realizarea unor activităţi liturgice, educaţionale, filantropice, cultural-artistice, sportive şi recreative, ateliere de meşteşuguri şi artă culinară tradiţionale.

În partea a doua a întâlnirii s-a desfăşurat activitatea de formare a preoţilor pentru activităţile cu tinerii prin prezentarea modulelor de comunicare, autocunoaştere, comportament, conflict, lider şi echipă.

În perioada următoare sunt programate şi alte cursuri de formare în celelalte protoierii ale Eparhiei Dunării de Jos.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente