Cursuri de prim ajutor în Protopopiatul Sebiş din Arad

30 de preoți din cadrul Protopopiatului Sebiș din Arad au participat joi, 10 martie 2016, la cursuri de prim ajutor. Acestea au fost organizate de Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului, în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie Română – Filiala Județeană Arad.

Cursurile au fost susținute de Alin Leac, asistent în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Arad, și Bogdan Drăgan, referent social în cadrul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România – Filiala Arad. La final, toți cei înscriși au primit un certificat de absolvire și o legitimație care confirmă că persoana este instruită să acorde primul ajutor de bază, subliniază părintele consilier social Gabriel Mariș, coordonatorul programului. Prin această acțiune Crucea Roșie vine în sprijinul perfecționării preoților și Comitetelor Parohiale, în conformitate cu atribuțiile prevăzute în Statutul de Organizare Bisericii Ortodoxe Române, și ajută parohiile care organizează pelerinaje și tabere creștine pentru copii.

Conform ordinului Ministerul Educației Nr. 3.060/ 3 februarie 2014 (Condițiile de organizare a taberelor, excursiilor, expedițiilor și a altor activități de timp liber), în momentul în care se constituie grupul, organizatorii sunt obligați să se asigure că pe toată durata taberei sau excursiei există o persoană specializată în acordarea primului ajutor.

Comentarii Facebook


Știri recente