Cursuri de pregătire a candidaţilor pentru examenul de capacitate preoţească, la Timişoara

La iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, în săptămâna 13-17 iunie 2016, se vor susţine cursuri de pregătire a candidaţilor pentru examenul de capacitate preoţească, informează site-ul oficial al Eparhiei. Cursurile vor debuta luni, 13 iunie, începând cu ora 08:00 şi se vor ţine în Sala Festivă a Centrul eparhial.

Cursurile se adresează tuturor studenţilor de anul IV ai Facultăţii de Teologie din Timişoara, dar şi licenţiaţilor în Teologie Pastorală din promoţiile anterioare, care doresc să participe la examenul de capacitate preoţească.

În conformitate cu Metodologia pentru obţinerea gradelor profesionale în preoţie de către personalul clerical, aprobată de Sfântul Sinod prin hotărârea 1199/2008, în luna septembrie a.c. va fi organizată o nouă sesiune a examenului de capacitate preoţească.

Examenul va consta:

– într-o probă eliminatorie – testare psihologică;

testarea de specialitate: se vor susţine probele scrise (dogmatică şi morală; IBU şi IBR) şi probele orale (exegeză NT, predică, cateheză, tipic şi liturgică, cântare, legislaţie şi administraţie bisericească).

Foto: Arhivă

 

Comentarii Facebook


Știri recente