Cursuri de educație nonformală în Episcopia Caransebeșului

Timp de 3 zile în Episcopia Caransebeșului s-au desfășurat cursuri pentru preoți, profesori, dar și alți lideri din comunitățile parohiale, în vederea perfecționării și dezvoltării abilităților în lucrarea cu tinerii, după cum ne-au precizat Diac. Pavel Canea şi Darius Herea.

Cursurile au avut loc în localitatea Anina în perioada 09-11 august 2016, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, prin Departamentul de tineret al Eparhiei, în parteneriat cu Arhiepiscopia Iașilor, Episcopia Devei și Hunedoarei și Fundația Noi Orizonturi.

Formatorii fundației au prezentat cursanților forme de educaţie nonformală pentru tineri în ideea de a asimila informația, prin serviciu în folosul comunităţii (service learning) şi educaţia prin aventură, precum și educaţia prin experienţă. Proiectul este unul pilot la nivelul Patriarhiei Române și are ca finalitate extinderea de cluburi parohiale de tineret credo-impact la nivel național. În Episcopia Caransebeșului funcționează două astfel de cluburi, la Anina și Reșița, urmând ca din luna septembrie să mai fie înființat încă unul în municipiul reședință de județ.

Conceptul pe care îl propune proiectul credo-impact se pliază foarte bine pe structurile pe care departamentul nostru de tineret le are deja în lucrul cu tinerii. Practic există din punctul nostru de vedere o complementaritate în ceea ce privește misiunea cu tinerii pentru că aceste proiecte își propun să responsabilizeze copiii și tinerii să se implice în comunitate și de a-i ține aproape de biserică, a subliniat părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate care dezvoltă abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii. Fundaţia Noi Orizonturi îşi doreşte o lume în care toţi tinerii se implică pentru binele comun al tuturor şi simt că pot face o diferenţă în societate.

Ne bucurăm foarte mult de parteneriatul cu Biserica Ortodoxă, în echipa noastră este și un preot, care a fost de fapt motorul proiectului impact-credo și nădăjduim să îl ducem înainte. Ceea ce încercăm noi să facem este să ajutăm copiii să-și pună dragostea lor în practică, în comunitățile lor și prin această acțiune să-și dezvolte de asemenea competențele lor, a arătat Dana Bates, director executiv şi co-fondator al Fundaţiei Noi Orizonturi.

Comentarii Facebook


Știri recente