Cursuri de educație non-formală la Caransebeș

În perioada 26-28 iunie, a avut loc la Caransebeș, un curs de scriere a proiectelor de tineret în contextul Programului „Erasmus+”, după cum aflăm de la Darius Herea. Cursul a fost organizat de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) , în parteneriat cu Asociația „Ioan Popasu” a Episcopiei Caransebeșului și a fost susținut de formatori din cadrul Rețelei Naționale a Formatorilor Programului Tineret în Acțiune. Intitulat „Metode și instrumente de educație non-formală în contextul Programului Erasmus+”, acest curs este încadrat în cadrul Programului Tineret în Acțiune, cofinanțat de Comisia Europeană. La cursul oferit gratuit au participat reprezentanți ai asociațiilor și instituțiilor publice, care desfășoară activități cu tinerii, precum și voluntari și lucrători de tineret din județul Caraș-Severin.

„Acest gen de cursuri sunt foarte folositoare în misiunea cu copiii și tinerii pe care noi ca Biserică o desfășurăm , deoarece folosind aceste tehnici și metode de educație, pe care le învățăm sau le aprofundăm la aceste cursuri, putem practic să ne atingem obiectivele pe care le-am propus, acelea de a atrage copiii și tinerii spre a învăța. De asemenea, putem să învățăm lucruri folositoare și pentru viață, utilizând această educație non-formală, dar putem să ne atingem și obiectivul nostru central, acela de a catehiza copiii și tinerii, folosind tocmai aceste metode și tehnici noi de comunicare, care sunt pe placul lor și sunt modalități atractive de învățare”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, inspector al sectorului social și de activități cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului.

Pe parcursul celor trei zile, participanții au avut ocazia să înțeleagă mecanismele de funcționare și specificul proiectelor programului Erasmus+, dar și să cunoască și să aprofundeze noțiuni teoretice și practice despre elaborarea, planificarea și scrierea de proiecte de tineret specifice programului Erasmus+. Un asemenea curs a fost prezentat și la Reșița în perioada 15-17 mai, în parteneriat cu Asociația Euroland Banat.

Comentarii Facebook


Știri recente