Cursuri clericale de formare la Cluj

Clerici din eparhiile Mitropoliei Clujului participă până pe 16 iulie, 2016 la cursurile de formare în vederea obținerii gradelor profesionale în preoție, informează Radio Renaşterea. Acestea sunt organizate la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și se adresează preoților care au o vechime de cel puțin doi ani și doresc să obțină gradații superioare, în baza cărora pot avea un nivel superior de salarizare.

Cei ce s-au înscris la aceste cursuri participă, în perioada celor două săptămâni, la prelegeri şi seminarii susținute de profesorii facultății, precum şi la programul liturgic organizat de unitatea de învățământ.

Printre cei care vor susține cursuri la acest modul de pregătire se numără și Înaltpreasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, care predă cursul de Spiritualitate și morală creștină, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Ca o noutate, preoții participanți vor învăța și despre conservarea patrimoniului cultural bisericesc. Prof. Univ. Virgil Pop, de la Facultatea de Arhitectură din Cluj, care este și secretar al Comisiei regionale a monumentelor istorice, a fost invitat pentru a le vorbi clericilor despre măsurile de intervenție rapidă ce se pot lua pentru salvarea patrimoniului, după cum a declarat într-un interviu acordat postului de radio Renașterea, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, Pr. Bogdan Ivanov.

Cursurile se vor încheia săptămâna viitoare cu o examinare. Tot săptămâna viitoare va avea loc și colocviul pentru înscrierea la gradul I profesional, cel mai mare grad pe care îl pot obține preoții.

 

Comentarii Facebook


Știri recente