Cursul de pictură Icoana Ortodoxă urcuș spre cer, la final

Vecernia din duminica Sfintei Învieri a fost momentul mult așteptat de copiii de la Parohia Prata di Pordenone, Italia, ce au participat la cursul de pictură „Icoana Ortodoxă urcuș spre cer” sub îndrumarea domnului pictor Teodor Cojocaru, potrivit episcopia-italiei.it

După slujba Vecerniei, au fost sfințite icoanele iar copiii au primit diplome și cadouri. În cuvântul de învățătură părintele paroh a spus că este importantă și folositoare pictarea, dar și cinstirea sfintelor icoane. Icoanele ne ajută să ne rugăm mai bine și să intrăm mai ușor în legătură cu Dumnezeu, să-L vedem în persoana Mântuitorului Hristos, să simțim prezența Maicii Domnului și a Sfinților pe care îi dorim împreună-rugători cu noi și pentru noi. Icoana înfățișează chipul lui Dumnezeu întrupat și este o fereastră către Împărăția cerului.

Sfântul Ioan Damaschin vorbind despre Sfintele Icoane zice: „prin icoanele vizibile suntem conduși la contemplarea a ceea ce este divin și spiritual”. Bucuria Învierii să aducă in sufletele tuturor lumină și binecuvântare.

Comentarii Facebook


Știri recente