Cursa Bunătății: Misiunea Diaconia cultivă solidaritatea în rândul copiilor din comunități rurale

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a lansat o ediție specială de evenimente sportive menite să cultive solidaritatea în rândul copiilor – Cursa Bunătății. Copii și adulți din cinci comunități rurale vor exersa implicarea, colectând resurse care vor ameliora viața altor copii și tineri.

Cauzele pentru care tinerii se mobilizează anul acesta sunt: amenajarea unor terenuri de joacă pentru copii, dotarea unui centru comunitar și amenajarea unui izvor.

Cursa Bunătății ia startul vineri la Săseni, raionul Călărași din Republica Moldova. Echipa a pregătit „cursa picilor”, o tombolă și un târg caritabil. Fondurile obținute vor fi utilizate pentru a renova Centrul comunitar, oferindu-i geamuri noi.

„Dacă în anii trecuți evenimentele de implicare în cauzele sociale de mobilizare a resurselor erau inclusiv în capitală, în 20 de ani am învățat să dezvoltăm spiritul solidarității și în comunitățile rurale”, a declarat Igor Belei, Directorul Executiv al Misiunii Sociale Diaconia.

„Schimbarea la față este în primul rând, schimbarea de atitudine pentru nevoia întregii comunități, dar și a fiecărui membru a acesteia”, a adăugat el.

Diaconia îi invită pe basarabeni să susțină financiar cauzele Cursei Bunătății sau chiar să participe la evenimentele organizate în mediul rural. „Vino cu familia în una din aceste destinații pitorești, pentru a oferi cu un gest de bunătate un dar frumos copiilor din sate”, îi invită inițiatorii campaniei.

Evenimentele din Cursa Bunătății:

Săseni (Călărași) – 2 geamuri noi la  Centrului comunitar: https://bit.ly/3gXyh0r;
Inești (Telenești) – parc sportiv intergenerațional;
Bălășești (Sângerei) – amenajarea unui teren de joacă;
Roșcani (Strășeni) – amenajarea unui izvor de la intrarea în sat;
Bogheni (Ungheni) – amenajaraea unui teren de joacă și sport.

La editia din 2018, Cursa Bunătății a reunit peste 1.000 de copiii din Chișinău, care au sprijinit astfel școlarizarea fetelor orfane din Apartamentul Social al Misiunii Diaconia. Ediția din 2019 a fost organizată în cadrul Maratonului Internațional Chișinau, când 25 de părinti și copiii lor s-au implicat în amenajarea centrului comunitar de la Săseni.

O altă acțiune de sprijin pentru revitalizarea implicării sociale în mediul rural a fost și trainingul pentru scrierea de proiecte oferit de Leearning Ecosystem în cadrul proiectului „Dezvoltare comunitară rurală” al Misiunii Sociale Diaconia.

Donează

https://diaconia.md/doneaza-fonduri/.

Persoană de contact

Daniela Grejdeanu – Responsabil de relații cu presa: 067 712 300

Foto credit: Misiunea Socială Diaconia

 

Comentarii Facebook


Știri recente